Veckans fiskrecept

Foto: Fabian Björnstjerna .

Grava laks själv är lätt och det blir tusen gånger godare än att köpa färdig. Prova citrusgravad laks. Les mer

Foto: Jenny Grimsgård.

Fisksoppor är alltid lättlagade och blir mycket goda. Prova den här lakssoppan med musslor, fänkål och apelsinjuice. Les mer

Foto: Joel Wåreus.

Vill du prova inkokt Skrei ska du förbereda den dagen innan. Passar bra både som förrätt (8 personer) eller huvudrätt (4 personer). Les mer

Foto: Joel Wåreus.

Ska du laga Skrei till flera, blir det enklast att göra det i ugnen. Använd gärna en digitaltermometer som du sätter i fiskens tjockaste del. När temperaturen når 45-55°C är fisken klar. Les mer

Foto: Synøve Dreyer.

Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag. Les mer

Foto: Esten Borgos .

Prova skiddrottningen Marit Bjørgens ugnsbakade torsk. God, full med näring och lätt att laga. Perfekt till vardags! Les mer

Foto: Fabian Björnstjerna.

Med inspiration från snabbmaten har vi tagit fram detta recept på snabb mat. Nyttigt, gott och enkelt att laga till hela familjen. Les mer

Vill du prova något nytt? Laga stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré. Du kommer inte att ångra dig. Les mer

Foto: Eva Brænd.

Tycker du om medelhavsinspirerad mat? Prova den här skrei-rätten med serranoskinka, tomatsås och pasta. Les mer

Foto: Synøve Dreyer .

Den här rätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid! Les mer

Foto: Synøve Dreyer.

En fin bit skrei och en god rödvinssås, mer behövs inte för att njuta lite extra. Använd digitaltermometer om du känner dig osäker. Vid 52°C är fisken klar. Les mer

Foto: Janne Peters.

Den här rätten tar en stund i köket, men tiden är väl investerad. Dina gäster kommer att ösa beröm över dig. Les mer

Foto: Janne Peters.

Skrei är norsk torsk när den är som bäst. Bjud hem några goda vänner och laga skrei i kronärtskockelag med svarta oliver. Supergott! Les mer

Laks som lagar sig själv på 20 minuter i ugnen. Superenkelt och supergott. Les mer

Foto: Jenny Grimsgård .

Den här goda fisksoppan passar lika bra som förrätt som varmrätt. Det är bara att göra en större sats eller göra den matigare med mer grönsaker och fisk. Les mer

Lutfisk på norskt vis är lite annorlunda och mycket gott. Istället för senapssås serveras den med knaperstekt bacon och ärtpuré. Allt enligt norsk tradition. Les mer

Foto: Alf Børjesson.

Panerad sej på en bädd av fräscha grönsaker går snabbt och enkelt att laga. Perfekt och gott till vardagsmiddagen. Les mer

Foto: Joel Wåreus.

En fullvuxen kungskrabba väger mer än 14 kg och kan bli över två meter lång. Det är benen som anses vara en delikatess. Serverad med blomkålscrème och citronette förstår du varför. Les mer

Foto: Edelman.

Risotto är en traditionell italiensk rätt och här får den sällskap av en mör stekt laks. Receptet är enkelt, men smakerna många. Les mer

Laksfilé passar utmärkt ihop med pesto, crème fraîche och pinjenötter. Och så lagar den i princip sig själv i ugnen. Relaks, helt enkelt. Les mer