Veckans fiskrecept

Foto: Björn Terring.

Den perfekta grillrätten för stora sällskap. Knyt ihop två laksbitar mot varandra med färska örter emellan. Ta det du har till hands eller följ receptet nedan. Med skinnsidan utåt är det enkelt att grilla och få allt klart samtidigt. Les mer

En riktig burgare på laks med rejäl grillkaraktär och de klassiska tillbehören. Imponera på middagsgästerna med din egen barbecuesås eller köp en färdig. Forma färsen till bullar innan du plattar ut dem så blir det enklare att få alla laksburgare lika stora. Les mer

Foto: Björn Terring.

Med hjälp av ett halster är det hur enkelt som helst att grilla laks. Inte nog med att det är enkelt att vända på grillen, det är dessutom ett bra sätt att få hela middagen tillagad på en och samma gång. Det här receptet plockar fram det bästa sommaren har att erbjuda och är dessutom vackert att servera direkt ut halstret. Les mer

Pulled laks är enkelt att grilla och en given favorit med mycket grillsmak, oavsett antalet gäster runt bordet. Grilla med fördel en hel lakssida. Behåll skinnet på och grilla klart laksen med skinnsidan nedåt så bränner det inte fast. Servera med gräddfil, bröd, inlagd gurka och syrad rödlök. Eller varför inte i ett hamburgerbröd med barbecuesås, avokado och lök? Les mer

Foto: Ingvar Eriksson.

Laksen ska bara grillas hastigt och sedan marineras och skivas upp. Enkelt och gott. Les mer

Foto: Ingvar Eriksson.

Grilla laks är hur enkelt som helst. Med de här annorlunda tillbehören får du en smakupplevelse utöver det vanliga. Les mer

Foto: Jenny Grimsgård.

Laga fisk i paket är enkelt och blir gott. Det blir också trevligt att servera. Använd elvispen och var inte rädd för smöret när du gör potatispuré. Les mer

Foto: Lina Eriksson .

Det här är lite pyssel eftersom du ska slå in laksen i ”ark” av purjolök. Vi lovar att det är värt besväret och dina matgäster kommer att göra vågen. Les mer

Foto: Ingvar Eriksson.

Grillad tartar av laks ska du bara grilla en kort stund så det inte blir genomgrillat. Les mer

Foto: Ingvar Eriksson .

Den här rätten är perfekt om du vill bjuda på något gott en varm sensommardag. Les mer

Foto: Fabian Björnstjerna.

Det är lätt att grava laks och det finns många sätt att ge den spännande smaker. Prova den här chiligravade laksen. Les mer

Foto: Anna Skoog .

Zucchiniplättar med räkor och dill är fräscht och nyttigt. Fetaost, oliver och sallad är gott till. Les mer

Foto: Fabian Björnstjerna.

Strö lite salt på lakssidan, någon timme innan grillning - det gör att laksen ''svettas'' lite. Torka av och du har en torr fin yta. Les mer

Foto: Fabian Björnstjerna .

Grava laks själv är lätt och det blir tusen gånger godare än att köpa färdig. Prova citrusgravad laks. Les mer

Foto: Jenny Grimsgård.

Fisksoppor är alltid lättlagade och blir mycket goda. Prova den här lakssoppan med musslor, fänkål och apelsinjuice. Les mer

Foto: Joel Wåreus.

Vill du prova inkokt Skrei ska du förbereda den dagen innan. Passar bra både som förrätt (8 personer) eller huvudrätt (4 personer). Les mer

Foto: Joel Wåreus.

Ska du laga Skrei till flera, blir det enklast att göra det i ugnen. Använd gärna en digitaltermometer som du sätter i fiskens tjockaste del. När temperaturen når 45-55°C är fisken klar. Les mer

Foto: Synøve Dreyer.

Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag. Les mer

Foto: Esten Borgos .

Prova skiddrottningen Marit Bjørgens ugnsbakade torsk. God, full med näring och lätt att laga. Perfekt till vardags! Les mer

Foto: Fabian Björnstjerna.

Med inspiration från snabbmaten har vi tagit fram detta recept på snabb mat. Nyttigt, gott och enkelt att laga till hela familjen. Les mer