Veckans fiskrecept

Foto: Foto: Ingvar Eriksson.

När du tillagar laxen på låg temperatur blir den saftigare och därför godare även dagen efter. Les mer

Foto: Synøve Dreyer

Sashimi är färsk fisk och skaldjur som skärs i tunna skivor och serveras utan ris. Servera sashimi med strimlade rå grönsaker och en av de goda såserna. Les mer

Foto: Fabian Björnstjerna

Med inspiration från snabbmaten har vi tagit fram detta recept på snabb mat. Nyttigt, gott och enkelt att laga till hela familjen. Les mer

Skrei, broccoli, hasselnötter – och så lite granolja. Nya spännande smaker tillsammans med norsk torsk när den är som bäst gör det här receptet till en vinnare! Les mer

Foto: Roland Persson

Ugnsbakad skrei med medelhavssmakerna vitlök och tomat är en bra rätt att bjuda familj eller vänner på när du inte vill stå i köket hela dagen. Les mer

Pocherad skrei tillsammans med vitlöksbuljong och brysselkål – en garanterat god smakupplevelse! Les mer

Foto: Roland Persson

I det här receptet möter skreiens milda, fräscha smak chorizons styrka. En garanterad middagsfavorit. Les mer

Foto: Tom Haga

Risoni är pasta som ser ut som ris. Den får lätt smak av andra ingredienser i gryträtter, som i det här receptet på fjordörret i risoni med schalottenlök och morot. Les mer

Foto: Lauritzen og Westh

Lutfisk på norskt vis är lite annorlunda och mycket gott. Istället för senapssås serveras den med knaperstekt bacon och ärtpuré. Allt enligt norsk tradition. Les mer

Foto: Jenny Grimsgård

Den här laxtartaren passar utmärkt om du vill förnya ditt julbord med något fräscht och gott. Les mer

Foto: Ingvar Eriksson

Halstra betyder att du steker eller grillar kort tid på hög värme. Den här rätten med rostade pinjenötter gör du snabbt när du vill äta gott. Les mer

Foto: Jenny Grimsgård

Fisksoppor är alltid lättlagade och blir mycket goda. Prova den här laxsoppan med musslor, fänkål och apelsinjuice. Les mer

Foto: Esten Borgos . 
Foto: Foto: Esten Borgos .

Denna enkla och läckra fiskgratäng med lax kan du variera med olika örter. Gör gärna en stor portion, så att du kan frysa in en del av gratängen för att äta den en dag när du inte har så mycket tid över för matlagning. Les mer

Lugn och ro med lättlagad lax i ugn, toppad med oliver, vitlök och citron. Les mer

Foto: www.spisa.nu

Gravad lax är riktigt bra sommarmat. Om du gravar själv är det lika bra att göra lite extra. Gravad lax håller sig 1-2 veckor i kylskåp och minst 3 månader i frysen. Les mer

Foto: Joel Wåreus

En riktig klassiker bland fiskrätterna. Bäst blir den om du kokar torsken i ugnen som i det här receptet. Under tiden svänger du ihop äggsåsen. Servera med kokt potatis. Enjoy! Les mer

Foto: Synøve Dreyer

Denna rätt är som en skattkista, fisk och skaldjur i en härlig blandning av kryddor. Detta är god mat från havet, lätt att laga och lika lätt att servera. Les mer

Foto: Studio Dreyer-Hensley

För dig som är ute efter något nytt och spännande – vad sägs om vårrullar med fjordörret? Les mer

Foto: Ingvar Eriksson

En smakrik fiskgryta baserad på lax och grönsaker. I en gryta bevaras alla goda näringsämnen från både fisk och grönsaker. En gryta med asiatisk twist. Les mer

Foto: Tom Haga

Uppskattar du asiatisk mat? Då kommer du gilla lax i röd curry och kokosmjölk. Les mer