Veckans fiskrecept

Foto: Joel Wåreus.

En fullvuxen kungskrabba väger mer än 14 kg och kan bli över två meter lång. Det är benen som anses vara en delikatess. Serverad med blomkålscrème och citronette förstår du varför. Les mer

Lutfisk på norskt vis är lite annorlunda och mycket gott. Istället för senapssås serveras den med knaperstekt bacon och ärtpuré. Allt enligt norsk tradition. Les mer

Foto: Mitsuru Akasaka.

Sushi är en perfekt rätt att göra tillsammans med hela familjen eller några vänner. Trevlig kväll! Les mer

Foto: Alf Børjesson.

Panerad sej på en bädd av fräscha grönsaker går snabbt och enkelt att laga. Perfekt och gott till vardagsmiddagen. Les mer

Chimichurri är en kall sås eller marinad som kommer från Argentina. Den här rätten måste du bara prova. Les mer

Foto: Eva Hildén Smith.

Den här rätten är lätt att laga, men kräver lite planering. Kvällen innan ska laksen gravas. Brytningen mellan laksens kryddor, mango och avokado är supergod. Dessutom är den vacker. Les mer

Foto: Norskfisk.se.

Ingredienser Antal portioner: 4 600 g Norsk Laksfilé, utan skinn och ben 4 msk honung 2 msk dijonsenap 1 st citron 0,5 st ananas 0,5 st chili, grön   salt och peppar Gör så här Kom i håg: Matlagning till många tar längre tid Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet Värm ugnen till 175 grader. Rör ihop honung, saften från citronen och dijonsenap i en kastrull över sv Les mer

Foto: Fabian Björnstjerna.

Pilaff kommer från persiskans "polou". Det är en kryddig risrätt som kan varieras hur mycket som helst. Saffran, koriander, musslor, räkor är vanligt tillsammans med som här, torsk. Les mer

Foto: Ingvar Eriksson.

Torskrullader fyllda med skaldjur är trevligt till drinken eller som en liten förrätt. Les mer

Ingredienser Antal portioner 4 600 g Norsk Laksfilé, utan skinn och ben 2 dl sojasås, japansk 1 st chili, röd 0,5 st ingefära, färsk 1 st citron   olivolja Gör så här Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg: Matlagning till många tar längre tid Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet Sätt ugnen på 175 grader. Placera laksen i en smord ugnsfast form. Häll sojan Les mer

Ingredienser Antal portioner: 4 600 g Norsk Laksfilé, utan skinn och ben 1 st fänkål 1 st purjolök 1 dl mandelspån 4 msk olivolja 1 tsk kanel, malen   salt och peppar Gör så här Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg: Matlagning till många tar längre tid Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet Sätt på ugnen och värm den till 175 grader. Skiva purjolök och fänk Les mer

Foto: norskfisk.se.

Ingredienser Antal portioner: 4   600 g Norsk Laksfilé, utan skinn och ben 4 msk honung 2 msk dijonsenap 1 st citron 0,5 st ananas 0,5 st chili, grön   salt och peppar Gör så här Mängden ingredienser har ändrats. Kom i håg: Matlagning till många tar längre tid Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot sluten. Värm ugnen till 175 grader. Rör ihop honung, saften från cit Les mer

Foto: norskfisk.se.

Laks som lagar sig själv på 20 minuter i ugnen. Superenkelt och supergott. Les mer

Foto: Synøve Dreyer.

Detta recept visar att skrei kan tillredas på flera olika sätt! Les mer

Grillad gravlax är en delikatess i sig själv, men om du gör en en varm potatissallad och en fräsch sallad med alfalfagroddar vid sidan av får du en fantastisk måltid. Les mer

Foto: Tom Haga .

Ett supergott sätt att variera laxen är att göra den här laxburgaren. Fräsch och enkel vardagsmat. Les mer

Foto: Joel Våreus.

Biff Strindberg är ju en av klassikerna. Här får du en variation med lax som är lätt att laga och blir jättegod. Kanske en ny klassiker? Les mer

Foto: Astrid Hals.

Detta är ett enkelt recept som snabbt kommer att bli en ny favorit. Medan fisken sköter sig själv i ugnen hinner du både duka bordet och plocka ur diskmaskinen. Les mer

Foto: Anna Skog.

Den här räksalladen blir riktigt härlig. Särskilt med den gröna dressingen gjord på basilika, vitlök och parmesan. Les mer

Foto: www.spisa.nu.

Vill du ha en supergod, lättlagad sommarlunch? Prova den här fräscha apelsinbakade laksen. Les mer