Veckans fiskrecept

Chimichurri är en kall sås eller marinad som kommer från Argentina. Den här rätten måste du bara prova. Les mer

Gremolata är ett såstillbehör på persilja, vitlök, citronskal och olivolja. Vanligt till ossobucco, men passar utmärkt till skaldjur och fisk som grillade laksspett. Les mer

Foto: Björn Terring, norskfisk.se.

Sätt ordentlig grillsmak på laksen med olika sorters rub. Variationsmöjligheterna är oändliga och endast fantasin och kryddskåpet sätter gränserna. Här är tre av våra favoriter, serverat med en rökig majonnäs som passar lika bra till laks som till grillade grönsaker. Les mer

Ge barnen snabb mat istället för snabbmat. Prova Tromsö Supreme, torskburgaren som är både nyttig och god. Les mer

Grilla laks är hur enkelt som helst. Med de här annorlunda tillbehören får du en smakupplevelse utöver det vanliga. Les mer

Foto: Synøve Dreyer / norskfisk.se.

Detta recept visar att skrei kan tillredas på flera olika sätt. Les mer

Foto: Synøve Dreyer/ norskfisk.se.

Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag. Les mer

Tycker du om medelhavsinspirerad mat? Prova den här skrei-rätten med serranoskinka, tomatsås och pasta. Les mer

Vill du prova något nytt? Laga stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré. Du kommer inte att ångra dig. Les mer

Foto: norskfisk.se.

En fin bit skrei och en god rödvinssås, mer behövs inte för att njuta lite extra. Använd digitaltermometer om du känner dig osäker. Vid 52°C är fisken klar. Les mer

Ugnsbakad skrei tillsammans med färglada betor och knaperstekt bacon är bland det bästa som kan ligga på en tallrik. Prova! Les mer

Foto: norskfisk.se.

I det här receptet får skreien sällskap av både morötter och apelsiner. Mycket gott! Les mer

Foto: norskfisk.se

Delikat skrei tillsammans med pancopanering kan aldrig slå fel, och äppelremouladen och moset lyfter denna rätt till nya höjder. Les mer

Den här rätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid! Les mer

Vitt vin, skrei, parmesan och räkor. Vad skulle kunna gå fel? Les mer

Fiskgrytan är en klassisk rätt. Här blir den extra god med kräftstjärtar och norsk, härlig skrei. Les mer

Många klassiska smaker ryms i den här goda enkla rätten, som får ett extra lyft med norsk skrei. Les mer

Bakad, norsk skrei tillsammans med jordärtskocka och picklad grönkål bäddar för en rustik och härlig matupplevelse. Les mer

Foto: Joel Wåreus.

En fullvuxen kungskrabba väger mer än 14 kg och kan bli över två meter lång. Det är benen som anses vara en delikatess. Serverad med blomkålscrème och citronette förstår du varför. Les mer

Lutfisk på norskt vis är lite annorlunda och mycket gott. Istället för senapssås serveras den med knaperstekt bacon och ärtpuré. Allt enligt norsk tradition. Les mer