Veckans fiskrecept

Foto: Synøve Dreyer / norskfisk.se.

Detta recept visar att skrei kan tillredas på flera olika sätt. Les mer

Foto: Synøve Dreyer/ norskfisk.se.

Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag. Les mer

Tycker du om medelhavsinspirerad mat? Prova den här skrei-rätten med serranoskinka, tomatsås och pasta. Les mer

Vill du prova något nytt? Laga stekt skrei med chorizokorv och mandelpotatispuré. Du kommer inte att ångra dig. Les mer

Foto: norskfisk.se.

En fin bit skrei och en god rödvinssås, mer behövs inte för att njuta lite extra. Använd digitaltermometer om du känner dig osäker. Vid 52°C är fisken klar. Les mer

Ugnsbakad skrei tillsammans med färglada betor och knaperstekt bacon är bland det bästa som kan ligga på en tallrik. Prova! Les mer

Foto: norskfisk.se.

I det här receptet får skreien sällskap av både morötter och apelsiner. Mycket gott! Les mer

Foto: norskfisk.se

Delikat skrei tillsammans med pancopanering kan aldrig slå fel, och äppelremouladen och moset lyfter denna rätt till nya höjder. Les mer

Den här rätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid! Les mer

Vitt vin, skrei, parmesan och räkor. Vad skulle kunna gå fel? Les mer

Fiskgrytan är en klassisk rätt. Här blir den extra god med kräftstjärtar och norsk, härlig skrei. Les mer

Många klassiska smaker ryms i den här goda enkla rätten, som får ett extra lyft med norsk skrei. Les mer

Bakad, norsk skrei tillsammans med jordärtskocka och picklad grönkål bäddar för en rustik och härlig matupplevelse. Les mer

Foto: Joel Wåreus.

En fullvuxen kungskrabba väger mer än 14 kg och kan bli över två meter lång. Det är benen som anses vara en delikatess. Serverad med blomkålscrème och citronette förstår du varför. Les mer

Lutfisk på norskt vis är lite annorlunda och mycket gott. Istället för senapssås serveras den med knaperstekt bacon och ärtpuré. Allt enligt norsk tradition. Les mer

Foto: Mitsuru Akasaka.

Sushi är en perfekt rätt att göra tillsammans med hela familjen eller några vänner. Trevlig kväll! Les mer

Foto: Alf Børjesson.

Panerad sej på en bädd av fräscha grönsaker går snabbt och enkelt att laga. Perfekt och gott till vardagsmiddagen. Les mer

Chimichurri är en kall sås eller marinad som kommer från Argentina. Den här rätten måste du bara prova. Les mer

Foto: Eva Hildén Smith.

Den här rätten är lätt att laga, men kräver lite planering. Kvällen innan ska laksen gravas. Brytningen mellan laksens kryddor, mango och avokado är supergod. Dessutom är den vacker. Les mer

Foto: Norskfisk.se.

Ingredienser Antal portioner: 4 600 g Norsk Laksfilé, utan skinn och ben 4 msk honung 2 msk dijonsenap 1 st citron 0,5 st ananas 0,5 st chili, grön   salt och peppar Gör så här Kom i håg: Matlagning till många tar längre tid Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet Värm ugnen till 175 grader. Rör ihop honung, saften från citronen och dijonsenap i en kastrull över sv Les mer